Recept – Healthy mug Cake

image1 (1).JPG

Onlangs kreeg ik van mijn tante het boek van  Ellen de Hoog ‘ In perfecte conditie ‘. Het boek staat vol recepten, workouts & tips. Ellen de Hoog is tophockeyster en speelt in het Nederlands elftal.
Ik besloot een ontbijtje uit het boek te maken, het werd de healthy mug cake.

image8

Ik heb het niet helemaal gedaan zoals Ellen hem in het boek heeft staan.Je kan een mug cake op zoveel verschillende manieren maken. Als topping heb ik mandarijnen gebruikt maar je kan o.a ook frambozen,aardbeien,noten of kwark gebruiken.

image2 (1).JPG

Benodigdheden:

Een mok
1 rijpe banaan
1 ei
Kaneel
Topping naar keuze

image6.JPG

image5.JPG

Ik heb de banaan in plakjes gesneden & in de mok gedaan. Daarna heb ik de de plakjes banaan  in de mok fijn geprakt met een vork.

image4 (1).JPG

image7.JPG

Nadat ik het ei erbij had gedaan in de mok, heb ik 3 eetlepels havermout in de mok erbij gegooid (welke havermout maakt niet uit), voor de smaak heb ik een snufje kaneel erbij gedaan.
Als alle ingrediënten in de mok zitten, moet je goed gaan mengen. Het word een beetje beslag.
Als het goed gemengd is ziet het er ontzettend vies uit, maar wel klaar om de magnetron in te gaan!

image3 (1)

Ik heb hem 2,5 minuut in de magnetron gedaan, je kan hem ook iets langer doen of korter. Je moet voor jezelf uitvinden wat jij fijn vind.

image1 (2).JPG

En klaar is die! Lepel hem voorzichtig los uit de mok, ik kon hem gelijk op ze kop zetten maar het kan zo zijn dat die daar te vast voor zit. Let op de mok is warm als je hem eruit haalt!
De topping doe je als laatste erop, dit gaat niet in de magnetron.
Een mug cake is erg voedzaam door de havermout, dit ontbijtje is ideaal voor lange dagen je zit er ongeveer 3/4 uur vol van.

Liefs, Maxime

2 gedachtes over “Recept – Healthy mug Cake

Plaats een reactie