Onlangs kreeg ik van mijn tante het boek van Ellen de Hoog ‘ In perfecte conditie ‘. Het boek staat vol recepten, workouts & tips. Ellen de Hoog is tophockeyster en speelt in het Nederlands elftal.
Ik besloot een ontbijtje uit het boek te maken, het werd de healthy mug cake.
Ik heb het niet helemaal gedaan zoals Ellen hem in het boek heeft staan.Je kan een mug cake op zoveel verschillende manieren maken. Als topping heb ik mandarijnen gebruikt maar je kan o.a ook frambozen,aardbeien,noten of kwark gebruiken.
Benodigdheden:
Een mok
1 rijpe banaan
1 ei
Kaneel
Topping naar keuze
Ik heb de banaan in plakjes gesneden & in de mok gedaan. Daarna heb ik de de plakjes banaan in de mok fijn geprakt met een vork.
Nadat ik het ei erbij had gedaan in de mok, heb ik 3 eetlepels havermout in de mok erbij gegooid (welke havermout maakt niet uit), voor de smaak heb ik een snufje kaneel erbij gedaan.
Als alle ingrediënten in de mok zitten, moet je goed gaan mengen. Het word een beetje beslag.
Als het goed gemengd is ziet het er ontzettend vies uit, maar wel klaar om de magnetron in te gaan!
Ik heb hem 2,5 minuut in de magnetron gedaan, je kan hem ook iets langer doen of korter. Je moet voor jezelf uitvinden wat jij fijn vind.
En klaar is die! Lepel hem voorzichtig los uit de mok, ik kon hem gelijk op ze kop zetten maar het kan zo zijn dat die daar te vast voor zit. Let op de mok is warm als je hem eruit haalt!
De topping doe je als laatste erop, dit gaat niet in de magnetron.
Een mug cake is erg voedzaam door de havermout, dit ontbijtje is ideaal voor lange dagen je zit er ongeveer 3/4 uur vol van.
Liefs, Maxime
Hmmmmm een gezonde mug cake! Had laatst een wat ongezondere, maar deze lijkt me erg lekker 🙂
LikeLike
Hmm, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Denk dat ik het maar een keer moet uitproberen om het te kunnen beoordelen 🙂 Wel fijn dat er ook een gezonde variant bestaat!
LikeLike